Srečanje katehetov na začetku katehetskega leta

Kot je že nekaj zadnjih let se bomo kateheti (katehistinje, katehisti,kateheti) dobili na uvodnem srečanju, ki bo 31. avgusta 2020 ob 16h na Studencih v Mariboru  pri svetem Jožefu.

Predvideni dnevni red:

uvodna molitev
pogled na zadnje leto
verouk v sedanjih razmerah (nadškof,  SKU, priporočila škofovske konference)
predstavitev učbenika za 1. razred
situacija glede skupnosti KK Mb
koledar letošnjega leta
razno
zaključna molitev

 

Lepo vabljeni!

Pod črto pa še kratko poročilo o samem srečanju:

V ponedeljek, 31. avgusta 2020, se je pri Sv. Jožefu na Studencih v Mariboru zbrala Skupnost katehistinj in katehistov Mariborske nadškofije. Po uvodni molitvi in skupinski dinamiki je nadškof Cvikl predstavil dosedanja opažanja o življenju Cerkve v času, ko se soočamo z virusom Covid 19. Glede kateheze nas je povabil k pripravljenosti, če bi spet prišlo do strožjih varnostnih ukrepov. Zato bo na začetku katehetskega leta pomembno zbrati vse potrebne podatke za vzdrževanje stikov na daljavo. Gospod nadškof je predstavil 4 modele kateheze v tem katehetskem letu, ki so jih oblikovali na Slovenskem katehetskem uradu in srečanju koordinacij pastoralnih služb Mb metropolije. Del pogovora pa smo namenili konkretnim vprašanjem v zvezi z določili Slovenske škofovske konference glede izvajanja kateheze.

Sledila je predstavitev novega učbenika za 1. razred, ki ga je mogoče dobiti skupaj s priročnikom.

Ker je s. Zdenki Prevolšek potekel petletni mandat voditeljice Skupnosti katehistinj in katehistov se je začel postopek za izvolitev novega vodstva.

Nekaj časa smo posvetili koledarju prihajajočega leta. Glede izvedbe večjih dogodkov obstaja precejšnja negotovost. Za nekatere stvari pa se že ve, da bodo potekali drugače kot običajno. Omenili smo spletni seminar o oznanjevanju s pomočjo videa, Stično mladih po dekanijah, pastoralni tečaj, sveto mašo na začetku akademskega leta in romanje mladih na Kras, predavanje o preprečevanju spolnih zlorab p. Zollnerja in študijsko posvetovanje  SSKK.

Srečanje smo zaključili s sklepno molitvijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja