SSKK

Skupnost slovenskih katehistinj in katehistov

V strukturi Cerkve spada Skupnost slovenskih katehistinj in katehistov pod Slovenski katehetski urad (več o zgodovini SSKK lahko preberete na spletni strani SKU).

Prav tako pa ima vsaka škofija svojo škofijsko Skupnost (SKK), ki jo v mariborski nadškofiji vodi Sonja Topler, v škofijskem odboru pa sta še Jasna Bohnec in Marija Prikeržnik.  Skupnost je del Škofijskega referata za katehezo.
Namen Skupnosti je povezovanje katehistinj in katehistov, ki poučujejo verouk ali kako drugače sodelujejo v pastorali na župnijah. Gre torej za stalno osebno in strokovno formacijo. Želimo si, da bi se med seboj bolje poznali, se podpirali in si pomagali s poslušanjem in delitvijo dobre prakse.

Voditeljica:
Sonja Topler – sonja.topler@gmail.com

Članici odbora:
Jasna Bohnec – jasnin.utrinek@gmail.com
Marija Prikeržnik – marija.prikerznik@rkc.si

 

Pravilnik SSKK >>>
Kanonično poslanstvo >>> 
Molitvena naveza >>>


KAMENkatehetska molitvena naveza
Zamisel o naši povezanosti v molitvi se je med nami porodila v svetem letu usmiljenja, ker nam ni vseeno, kakšna bo prihodnost tako otrok, ki so nam zaupani v krščansko vzgojo, kot tudi odraslih, s katerimi se srečujemo in jih spodbujamo na poti k osebni veri. Dan ustanovitve molitvenega združenja in izdelave kartic je na 17. obletnico Slomškove beatifikacije v Mariboru, 19. 9. 2016. Tako se bl. Slomšku priporočamo vsi, ki smo povezani z vzgojo in izobraževanjem. Naj nas spremlja in povezuje v molitvi.

KDOR SE ŽELI PRIDRUŽITI V MOLITVI, naj svojo odločitev sporoči na naslov Slovenskega katehetskega urada (sku@rkc.si). Prejel bo kartico s svojim imenom ter zgibanko z razlago simbolov.