šmarnice 2020

Letošnje šmarnice zaradi karantene potekajo v drugačnih okvirih kot so doslej. Spremljate jih lahko v glavnem preko interneta. Tukaj je nekaj možnosti:

ŠMARNICE ZA OTROKE: Največji dar (avtorica Marjeta Cerar – nagovor)

Letošnje šmarnične zgodbe so zgodbe dveh družin. Dveh mam, dveh očkov in osmih otrok, ki so vsi približno enake starosti. Vsi živimo preprosto življenje na obrobju mesta, na dveh majhnih kmetijah in v isti župniji. Nekega poletnega dne sva se mami odločili, da vseh osem mulcev peljeva na krajše počitnice. In prav med temi počitnicami so se rodile te zgodbe. To so resnične zgodbe, ki so se dogajale in se še dogajajo vsakomur izmed nas. So zahvala, prošnja, so bolečina srca, so vzklik veselja in upanja. Predvsem pa so zgodbe, ki jih je spisalo otroško srce, v katerem ima Marija prav posebno mesto. Preberite jih, prisluhnite jim in nas spoznajte.

Več o njih in vsakodnevne naloge in gradiva lahko najdete na spletni strani SKU ali na facebook strani SKU.

Za branje pa skrbijo tudi na radiu Ognjišče. 

 

ŠMARNICE ZA OTROKE: Imena za Marijo

Branje o litanijah so pripravili na Salve in jih lahko spremljate na facebook strani župnije Škofljica – sv. Ciril in Metod. 

 

ŠMARNICE ZA OTROKE: Ali je Marija hodila v Vrtec?

“A je Marija hodila v vrtec?” so avtorske šmarnice, ki so jih animatorji Župnije Krško – Videm ob Savi “od doma” posneli v času korona epidemije 2020 – najdete jih na njihovem youtube kanalu.


ŠMARNICE ZA ODRASLE: Sveti Janez Henrik Newman (avtor dr. Bogdan Dolenc – nagovor)

V letošnjih šmarnicah spremljamo življenjsko pot Janeza Henrika Newmana, spreobrnjenca iz Anglikanske cerkve v Katoliško in kasnejšega kardinala, ki ga je papež Frančišek leta 2019 razglasil za svetnika. Njegova osupljiva življenjska pot, ki je intimno prepletena s splošnim versko-izobraževalnim dogajanjem na britanskem otočju 19. stoletja, nas bo s svojim svetlim zgledom spodbujala in navdihovala.

Najdete jo lahko na spletni strani SKU.

ŠMARNICE ZA ODRASLE: Zgodnja danica

Poleg otroških šmarnic, na Radiu Ognjišče Šmarnice za odrasle »berejo« med mašo, ki jo vsak majski delavnik ob 19.00 prenašajo z Brezij. Bratje frančiškani so za šmarnično branje izbrali knjigo Zgodnja danica, ki jo je leta 1991 napisal duhovnik Franc Sodja in govorijo o Marijini poti.

 

 

Naj bodo pripravljena gradiva v pomoč in spodbudo pri zaupanju v Marijino priprošnjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja