rojstni dan papeža Frančiška – molitev petih prstov

Ker je danes ravno rojstni dan našega papeža, je tule njegova molitev petih prstov:

MOLITEV  5-tih  PRSTOV 

PALEC ti je najbližji, zato začni moliti za tiste, ki so ti blizu, za osebe, ki jih nosiš najgloblje v sebi. Moliti za tiste, ki jih imamo radi, je naša sladka dolžnost.

Naslednji prst je KAZALEC. Moli za osebe, ki poučujejo, izobražujejo, zdravijo in svetujejo. Potrebujejo opore in modrosti, da bi usmerjali ljudi v pravo smer. Ohrani jih v svojih molitvah.

Nato pride SREDINEC.  Je najvišji, spominja nas na naše voditelje, oblastnike in na osebe, ki so prevzele avtoriteto. Potrebujejo božjega vodstva.

Naslednji prst je PRSTANEC. Zanimivo je, da je najšibkejši. Spominja nas, da moramo moliti za šibke, nebogljene in za tiste, ki jih tarejo problemi. Potrebni so tvoje molitve.

In končno imamo MEZINEC, najmanjši od vseh. Mezinec te mora spomniti na to, da moliš še sam zase, ko boš najprej molil za prejšnje skupine ljudi. Tvoje potrebe se bodo pokazale v pravi luči. Tako boš pripravljen moliti za samega sebe na najbolj primeren način.

Molitev je v pps obliki pripravila s. Zdenka Prevolšek (MS)- (Papež Frančišek) Molitev 5 prstov

 

Življenjsko zgodbo papeža Frančiška lahko najdete tudi tukaj.

Za tiste, ki znate angleško, pa je tukaj tudi risanka o njem in na kanalu The pope Francis minute minutke z njim za otroke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja