Predavanje dr. Hansa Zollnerja – 17. november 2020

V torek, 17. novembra 2020, bo od 18.00 do 19.30 potekalo Zoom predavanje dr. Hansa Zollnerja z naslovom Ozdravljenje in prenova – zaščita otrok in ranljivih odraslih v Katoliški cerkvi. Namenjeno je katehistinjam in katehistom, gre pa za prvo predavanje v sklopu letošnjega spletnega študijskega posvetovanja. Spletne prijave so možne do petka, 13. novembra 2020.

 

O predavatelju

Hans Zollner se je rodil v Regensburgu v Nemčiji leta 1966. Leta 1990 je vstopil k  jezuitom . Filozofijo in teologijo je študiral v Regensburgu in Innsbrucku. Doktoriral je iz teologije na Univerzi v Innsbrucku in pridobil licenco za psihologijo na Inštitutu za psihologijo na  Gregoriani – Papeški univerzi v Rimu. Zollner je pooblaščeni psihoterapevt.

Od leta 2003 poučuje na Inštitutu za psihologijo papeške univerze Gregoriana, tu je tudi od leta 2010 do 2019 opravljal službi prorektorja in dekana. 

Zollner velja za enega vodilnih cerkvenih strokovnjakov na področju zaščite pred spolnimi zlorabami, zlasti v Katoliški cerkvi. Je član Papeške komisije za zaščito mladoletnikov od njene ustanovitve leta 2014  in predsednik Centra za zaščito otrok (CCP) na Gregoriani.  

Je tudi častni profesor na oddelku za teologijo in religijo Univerze v Durhamu (Anglija). 1. aprila 2017 ga je papež Frančišek imenoval za svetovalca kongregacije za duhovništvo. 

Do oktobra 2020 je obiskal 70 držav, kjer je vodil delavnice in nagovarjal škofovske konference o potrebi ozaveščanja in določanju zaščitnih ukrepov. Hans Zollner vidi varovanje mladoletnikov kot eno glavnih nalog, ki jih Katoliška cerkev mora imeti  v srcu. 

(povzeto po Wikipediji)

Njegov Curriculum Vitae lahko najdete tukaj.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja