Podobi Marije in Janeza Krstnika v nas

Adventna duhovna obnova za katehistinje in katehiste

Škofijski odbor Skupnosti katehistinj in katehistov Mb nadškofije je  v soboto, 12. 12. 2020, v imenu SSKK organiziral adventno duhovno obnovo ki se je je udeležilo okrog 100 katehetov (tistim, ki ste zaradi tehnične napake ostali pred vrati, se organizatorji iskreno opravičujejo).

Udeležence nagovoril upokojeni mariborski nadškof dr. Marjan Turnšek, ki je v spomin priklical podobi Marije in Janeza Krstnika in ob njiju vodil katehete, da so ju lahko prepoznavali v svojem življenju in predvsem v katehetskem poslanstvu.

Kje je moje veselje? Ob čem/kom se veselim? Komu pripravljam pot in koga puščam za seboj, ko se srečanja končajo? Kdo sem sam, kje je moje središče? je nekaj iztočnic, ki so bile dane in ob katerih so udeleženci razmišljali tako v osebnem delu kot tudi v podeljevanju v manjših skupinah.

Dvourno srečanje je prehitro minilo, ampak kot je na koncu rekla s. Brigita Zelič – narodna voditeljica SSKK, je ta čas, ki ga sedaj živimo, milosten tudi zato, ker po e-srečanjih lahko ostanejo tudi posnetki, ki omogočajo ponovno poslušanje in poglabljanje vsebine.

Tako si lahko posnetek srečanja, iztočnice za razmišljanje … pogledate tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja